Waar Meer Pauzes Op School Al Niet Goed Voor Zijn

Browse By

Toen een Amerikaanse leraar les ging geven op een Finse school, werd zijn hele manier van lesgeven overhoop gehaald. Finland werkt met een ander systeem dat hij eigenlijk maar ‘zwak’ vond en dus besloot hij de Amerikaanse manier door te voeren- tot een van z’n leerlingen over de rooie dreigde te gaan.

Timothy D. Walker, schrijver van het boek ‘Teach Like Finland‘, verhuisde zijn Finse vrouw achterna en kreeg de kans om groep 7 op een lokale Finse school les te geven. Op dag drie liep een van z’n leerlingen op hem af en siste hem toe: ‘Ik denk dat ik zo dadelijk explodeer! Ik ben niet gewend aan dit schema’. De jongen had uitslag over z’n hele gezicht; ‘what a way to start the new year’, dacht Timothy.

Via Giphy

Anders worden het maar watjes

Wat was nou het geval: in Finland krijgen leerlingen 15 minuten pauze na elke 45 minuten les. Een beetje veel van het goede, vond Timothy, dus die paste het schema rigoureus aan naar 30 minuten pauze na 90 minuten les. Dat werkte in Amerika tenslotte ook en dat Finse systeem vond hij veel te ‘zwak’.

Nadat hij de uitslag op het voorhoofd van z’n leerling nog eens bekeek, vroeg hij zich af of dat Amerikaanse systeem eigenlijk echt wel zo goed had gewerkt. Als hij heel eerlijk was, zaten zijn Amerikaanse leerlingen er vaak na 45 minuten als een stel zombies bij. Ze hadden alleen nooit het lef gehad om in opstand te komen; iets waar z’n Finse leerling helemaal geen moeite mee had gehad.

Via Giphy

Finnen doen het minst, maar scoren het hoogst

In Finland doen ze dit al jaren, veel breaks geven, en guess what: de Finse 15-jarigen scoren het hoogst op de Programme For International Student Assessment (PISA), een test die gericht is op kritisch denken omtrent wiskunde, wetenschap en lezen. Ze krijgen minder les, minder huiswerk, hebben om de 45 minuten pauze en kunnen zich met gemak meten de streng Aziatisch geschoolde kinderen- die bol staan van de stress.

De reden? Je zou denken dat frisse lucht en socializen met je vrienden de key to success zijn, maar het blijken gewoon de mental breaks te zijn, die je krijgt als je even gas terugneemt. Je hersenen krijgen dan de mogelijkheid om te verwerken wat je zojuist hebt geleerd, waardoor je erna weer vol gas aan de volgende les kunt beginnen.

En als je denkt dat de Finnen rustig achterover leunen nu hun schoolsysteem tot de beste ter wereld behoort, dan heb je het mis. Zo vonden ze het onlangs tijd om de stap naar de 21e eeuw te zetten door ALLE schoolvakken af te schaffen! Benieuwd hoe ze dan lesgeven, check dan ‘Finland Schaft Alle Schoolvakken Af: Daaag Aardrijkskunde, Frans Of Economie!

Wederom de oproep: misschien ook hier tijd voor verandering?!

Don’t forget to like us on Facebook!

20 thoughts on “Waar Meer Pauzes Op School Al Niet Goed Voor Zijn”

 1. Trackback: imitation rolex watches
 2. Trackback: lace front wigs
 3. Trackback: https://www.pornachi.com/porn/sophie-dee-ass-images/
 4. Trackback: Bilskrotning Göteborg
 5. Trackback: wigs for women
 6. Trackback: tilapia for sale online
 7. Trackback: nằm mơ thấy bướm
 8. Trackback: functional testing
 9. Trackback: black salve cvs
 10. Trackback: mơ thấy đi chùa
 11. Trackback: mơ quả mít đánh con gì
 12. Trackback: cum sa faci
 13. Trackback: 메이저놀이터
 14. Trackback: Cannabis Oil for Sale
 15. Trackback: immediate-edges.com
 16. Trackback: https://blazingtraderapp.com
 17. Trackback: bitcoin auto invest
 18. Trackback: bitcoin era com
 19. Trackback: Making Money Online
 20. Trackback: airport chauffeur cheltenham

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +