Jongeren Worden Al Op De Basisschool Door Criminele Bendes Geronseld

Browse By

Misschien ken je wel zo iemand die rondloopt met een bulk contant geld op zak, telkens vette kicks, gekleed in de nieuwste mode of een dikke Vespa onder de kont. Respect natuurlijk, maar ergens voel je dat er iets niet helemaal klopt. Grote kans, zo blijkt uit een artikel van de Volkskrant, dat je klasgenoot -soms van net 12- geronseld is als drugskoerier of hoertje.

Scooters met daarop kids die drugs verhandelen en leerlingen van 14, 15 jaar die jongere leerlingen ronselen om drugskoerier te worden, dure spullen van medeleerlingen te jatten of het loverboy circuit in te gaan. Dat gebeurt momenteel op heel veel scholen door heel Nederland. Precieze aantallen bestaan niet, omdat scholen vaak niet bereid zijn om te zeggen of ze er wel of niet last van hebben- bang als ze zijn voor imagoschade.

Ineens ben je drugskoerier

Even lijkt het aantrekkelijk: er wordt je tienduizenden euro’s geboden, die je kan verdienen door ‘gewoon’ wat drugs te verkopen. Dat gaat een tijdje goed totdat je ineens in elkaar wordt geslagen. Je spul wordt gejat en nu moet je naar je opdrachtgever om te zeggen dat je bent beroofd. Dat spul was natuurlijk duizenden euro’s waard, maar ja, omdat het weg is, kan je dat geld niet verdienen. Ineens heb je dus duizenden euro’s schuld die je moet terugverdienen.

Bron: Michael Gaida/ Pixabay

Als je denkt dat je per toeval bent afgerost, dan heb je het mis. Dat doen ze bewust: ze jatten bewust je voorraad, zodat je bij hen in het krijt staat. Het is een vooropgezet plan dat ze uitvoeren omdat ze weten dat het werkt: je zit als een rat in de val.

Too good to be true

Hetzelfde geldt voor die knappe jongen die je versiert en je de mooiste kado’s geeft. Hij is al wat ouder; hoe kan het nou dat hij net jóu leuk vindt?! Jullie gaan uit eten in sterren-restaurants, shoppen in de duurste winkels en eigenlijk word je met de minuut verliefder. Totdat er een moment komt dat jij je vraagt om niet alleen met hem, maar ook met een van z’n vrienden naar bed te gaan. Als je weigert, krijg je klappen, want hij heeft duizenden euro’s aan je uitgegeven die je nu moet gaan terugverdienen. Je bent zojuist slachtoffer geworden van een loverboy.

Criminelen weten precies wie ze moeten pakken; wie kwetsbaar is en makkelijk te beïnvloeden. Meisjes die op jonge leeftijd al redelijk volgroeid zijn en kleine jongens, bijdehand, die erbij willen horen. En ze worden nu al op de basisschool geronseld- oftewel, brugklassers van net 12 die al tot hun nek in de drugs zitten. Cocaïne, crack, pillen, alles brengen ze weg tegen een paar duizend euro vergoeding. Tot ze dus in elkaar worden geslagen en ze een schuld hebben: dan wordt er helemaal niks meer uitbetaald, maar leven ze elke dag in angst dat ze in elkaar worden getrimd- of erger.

Leven in armoede is killing en dan kan een beetje bijverdienen heel aantrekkelijk lijken. Vergeet alleen niet, dat als het too good to be true lijkt, het vaak ook zo is..

 

 

 

10 thoughts on “Jongeren Worden Al Op De Basisschool Door Criminele Bendes Geronseld”

  1. Trackback: buy sex doll
  2. Trackback: 툰코
  3. Trackback: ga naar deze jongens
  4. Trackback: replica richard mille
  5. Trackback: mơ thấy sếp
  6. Trackback: 마나모아
  7. Trackback: replica watch
  8. Trackback: replica watches
  9. Trackback: replica watch
  10. Trackback: additional reading

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +