Hoe Een Stockfoto Website Werd Gehackt En ‘Echte’ Foto’s Van Vrouwen De Norm Werden

Browse By

Misschien heb je wel van Shutterstock gehoord: een van de grootste stockfoto websites ter wereld. Je kunt er echt alles vinden en heel veel media gebruiken deze foto’s om hun verhalen kracht bij te zetten. Beetje jammer alleen dat vrouwen nog steeds behoorlijk cliché op de foto staan. Daar hebben ze in Denemarken wat aan gedaan.

Weet je niet wat stockfoto’s zijn?

Een stockfoto is een foto die een fotograaf via een stockbureau (beeldbank) verkoopt. De foto is niet exclusief en kan door meerdere partijen worden aangekocht. Als je een stockfoto koopt mag je die onder voorwaarden gebruiken. De voorwaarden zijn afhankelijk van het gebruik en verschillen per beeldbank. (Wikipedia)

Stel, je gaat naar Shutterstock en zoekt op ‘mooie vrouw’, dan krijg je dit als resultaat:

Foto van Adweek

Tuurlijk, dat zijn zeker mooie vrouwen, maar ‘mooi’ betekent toch veel meer? Reclamebureau Mindshare in Denemarken wilde hier iets aan doen. Ze kwamen met Image_Hack, een initiatief gesteund door Dove, waarmee ze de industrie hoopten aan te pakken- te beginnen bij Shutterstock.

Het zit zo: elke fotograaf kan een account aanmaken en zijn of haar foto’s naar Shutterstock uploaden. Hierna worden deze door andere bedrijven gekocht om hun websites, campagnes, etc mee te illustreren. Als er vervolgens alleen maar sexy poserende dames te kopen zijn, dan is dat wat wij te zien krijgen. (Nou willen vrouwen dat heus weleens doen op z’n tijd, maar dat is toch niet hun enige bezigheid?)

Mindshare heeft tientallen (prestigieuze) fotografen bereid gevonden om foto’s van vrouwen te maken, die allesbehalve cliché zijn (zie hieronder). Vervolgens werden deze fotografen ‘contributor’ op Shutterstock en zetten die foto’s op de website, plakten er de nodige ‘tags’ aan vast waardoor de tag ‘mooie vrouw’ ineens een heel ander overzicht kreeg.

Op Internationale Vrouwendag verschenen er door heel Denemarken advertenties met daarop de ‘echte’ vrouwen.

Een leuk begin, maar ze zijn er nog lang niet. Vind je dit een mooi initiatief, dan kan je ook meewerken! Imagehack werkt niet alleen met professionele fotografen- weet je mooie foto’s te maken en heb je ideeën over hoe vrouwen ook zouden kunnen worden neergezet, doe dan mee! Kijk op Imagehack voor meer informatie.

Check ook even deze video met daarin het hele verhaal:

 

13 thoughts on “Hoe Een Stockfoto Website Werd Gehackt En ‘Echte’ Foto’s Van Vrouwen De Norm Werden”

 1. Trackback: dyo cornhole boards
 2. Trackback: Buy Sex Toys Online
 3. Trackback: montre replique
 4. Trackback: Regression Testing
 5. Trackback: buy concerta online
 6. Trackback: dewaqq
 7. Trackback: người yêu cũ muốn quay lại
 8. Trackback: mơ cá trê đánh con gì
 9. Trackback: dumps with pins
 10. Trackback: diamond art kits
 11. Trackback: Harold Jahn Prosperity
 12. Trackback: nằm mơ bị rụng răng
 13. Trackback: con doi bay vao nha co diem gi

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +