Hoe Romantisch: Eeuwen Geleden Werd Een Vrouw Tijdens Valentijnsdag Geslagen

Browse By

Featured Image Gaelle Marcel

Tegenwoordig is de kleur van de liefde, rood, niet aan te slepen, kan je bij restaurants alleen nog maar vaste menu’s -tegen achterlijk hoge prijzen- bestellen en is ‘romantiek’ een absolute must op Valentijnsdag. Hoe fluffier, hoe beter. Maar als je naar de oorsprong van deze dag kijkt, dan komt er een vrij lugubere heidense traditie naar boven, waarin vrouwen werden geslagen met dierenhuiden. Well hello, you romance killer.

Niemand kan echt precies aangeven wanneer Valentijnsdag is begonnen, maar volgens een NPR- artikel is de tijd van de Romeinen een goed begin. Die vierden namelijk tussen 13 en 15 februari het vruchtbaarheidsfeest Lupercalia, dat bestond uit naakte mannen, die eerst een geit en een hond slachtten en daarna met de huiden ervan door het dorp renden. Vrouwen stonden vervolgens in de rij om met zo’n huid geslagen te worden, omdat ze geloofden dat ze daar vruchtbaar van werden. Later werd er nog een loterij aan de festiviteiten toegevoegd, waarbij een man aan een vrouw werd gekoppeld en het hele festival met haar doorbracht. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat daar gebeurde.

Via: Giphy

De oude Romeinen zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de naam Valentijnsdag. Valentijn leefde namelijk toen Keizer Claudius aan de macht was, maar maakte de fout om de keizer niet te gehoorzamen. Jonge mannen en vrouwen mochten namelijk niet trouwen- omdat Claudius een groot leger wilde samenstellen. Valentijn, trouwambtenaar, had daar lak aan en trouwde jonge geliefden alsnog, stiekem. Dat pikte Keizer Claudius niet en veroordeelde Valentijn tot de dood.

Tijdens zijn gevangenschap kwam de blinde dochter van de gevangenisbewaarder Valentijn opzoeken en al snel werden ze verliefd op elkaar. Vlak voor zijn executie schreef hij haar een briefje, dat hij afsloot met de woorden: Van Jouw Valentijn.

 

Foto van Ruckmakers

Om het verhaal toch nog wat zoetsappig af te sluiten: de dochter van de gevangenisbewaarder schijnt haar zicht te hebben terug gekregen. Aaaah!

10 thoughts on “Hoe Romantisch: Eeuwen Geleden Werd Een Vrouw Tijdens Valentijnsdag Geslagen”

  1. Trackback: visit this page
  2. Trackback: huge boob sex dolls real jasmine realistic male
  3. Trackback: 토렌트사이트 추천
  4. Trackback: white leaf
  5. Trackback: 메이저놀이터
  6. Trackback: Buy weed online
  7. Trackback: DevOps
  8. Trackback: Digital Transformation consultants
  9. Trackback: nằm mơ chồng ngoại tình
  10. Trackback: buy replica watches online india cash on delivery

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +