#HappyPride🌈 – Yes! Tijd Om Weer Met Z’n Allen Ons Genderneutrale ‘Ik’ Op Een Boot Te Vieren

Browse By

It’s that time of year again: heel Nederland loopt zaterdag uit om bij de Canal Parade in Amsterdam te zijn! Een eindeloze stoet van boten vol homo’s, lesbo’s, hetero’s en alles daartussenin! En vooral voor ‘alles’ daartussenin’ is de laatste tijd veel aandacht- en dat vinden wij heel ok!

Zeker, wat kan er nog een haat bestaan tegenover homo’s, lesbiennes, bisexuelen en transgenders (LHBT’ers), wat hebben mensen een kritiek op de genderneutrale veranderingen in onze maatschappij en wat is dat jammer. Maar daar gaan we het vandaag dan ook eens niet over hebben! Want er gebeurt ook veel goeds op het gebied van LHBT, dus  laten we dat eens in the spotlight zetten!

Genderneutraal sluit zowel mannen als vrouwen niet uit

In navolging van de metro in Londen gaat ook de NS ons bijvoorbeeld voortaan aanspreken met het genderneutrale ‘Geachte Reizigers’- want dat zijn we tenslotte ook. De tijd van ‘Beste Dames en Heren’ is voorbij en dat is ook geen seconde te vroeg. In de maatschappij voelt al langere tijd niet iedereen zich meer aangesproken door ‘dame’ of ‘heer’, gewoon omdat er ook zoveel varianten daartussenin bestaan.

Neem Ryanne van der Dorst, je kent haar wel als Ella Bandita of als deelnemer aan Expeditie Robinson vorig jaar. Zij presenteerde begin dit jaar het programma ‘Geslacht’ waarin zij er voor uitkwam dat ze als hermafrodiet geboren is- oftewel met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. In de eerste aflevering geeft ze dan ook aan dat ze zich eigenlijk nergens mee kan identificeren. Loopt ze door een winkelstraat, dan zijn er óf mannen- óf vrouwenwinkels. Niet een hele logische keuze voor haar dus. Dat kan beter, oftewel, NS: helemaal top!

Hieronder de eerste aflevering van Geslacht; je moet ‘m echt even kijken!

Even was er vooruitgang.. tot Trump aan de macht kwam

Voormalig president van Amerika Barack Obama gaf in mei vorig jaar transgenders het recht om op openbare scholen het toilet te kiezen dat ze wilden-zogeheten genderneutrale toiletten. Zijn besluit werd gevierd als een overwinning na een ellenlange strijd die door de transgenders was gevoerd. Helaas hebben ze er maar kort van kunnen genieten, want op 23 februari dit jaar besloot de net nieuwe president Donald Trump het weer terug te draaien. Transgenders worden nu dus weer verplicht om naar het toilet te gaan dat hoort bij de sekse waarmee ze zijn geboren.

En daar is het niet bij gebleven. Transgenders zijn namelijk ook niet welkom in het Amerikaanse leger, zo twitterde Trump vorige week donderdag.

 

In Nederland daarentegen, maken transgenders gewoon deel uit van het leger. Zo ook Mees Soffers (46) voor wie het heus niet altijd makkelijk is geweest -zo is ze twee keer met de dood bedreigd- maar nu, enkele jaren later, is ze gelukkiger dan ooit en dat werkt natuurlijk weer in het voordeel van haar eenheid.

© Mees Soffers

RTL Nieuws sprak met Defensie en vroeg wat zij van Transgenders vinden. Dit is hun antwoord:

Wat vindt defensie van de uitspraken van Trump?

“Wij staan voor vrede en vrijheid, ook de vrijheid om te zijn wie je bent”, zegt een woordvoerder van Defensie tegen RTL Nieuws. “Bij de Nederlandse krijgsmacht kan iedereen bijdragen die voldoet aan de gestelde eisen. Defensie is trots op álle militairen, dus ook transgender militairen, die zich inzetten voor de vrede en veiligheid wereldwijd.”

In 1987 is Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht opgericht, die zich inzetten voor LHBT-acceptatie binnen Defensie. Dat was destijds een wereldwijde primeur.

‘Werk aan de winkel’

Toch is inclusiviteit nog niet altijd vanzelfsprekend in de krijgsmacht. “Een groot deel van de defensiemedewerkers ziet de waarde in van inclusiviteit, maar er is nog altijd werk aan de winkel.”

I am what I am

Ja, inderdaad, er zijn nog genoeg mensen die moeite hebben met ‘anders zijn’ en dat er het liefst met geweld uit willen slaan, maar gelukkig zijn er ook helden die deze afkeer trotseren, opkomen voor de rechten van allen en de wereld een stukje mooier maken. Gewoon, zodat we allemaal kunnen zijn wie we echt zijn.

 

 

Featured Image by Moss Designs

2 thoughts on “#HappyPride🌈 – Yes! Tijd Om Weer Met Z’n Allen Ons Genderneutrale ‘Ik’ Op Een Boot Te Vieren”

  1. Trackback: bitcoin evolution review
  2. Trackback: 카지노 검증사이트

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +