Goed Nieuws Voor Alle Schakelstudenten!

Browse By

Lange tijd waren de schakelstudenten soort van ‘statenloos’: ze hadden geen recht op studiefinanciering en konden ook hun ov-kaart inleveren- zelfs als ze daar nog recht op hadden. Dat tijdperk is nu voorbij. Vanaf september 2018 hebben alle schakelstudenten recht op een ov-kaart en kunnen ze blijven lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

HBO-studenten die willen doorstromen naar een masteropleiding moeten eerst nog even worden bijgespijkerd- dat doen ze in een zogeheten schakelprogramma (premaster). Prima om  wat academische vaardigheden bij te leren, maar sommige studenten moeten dat op eigen kosten doen. De reden? Omdat sommige universiteiten ze inschrijven als bachelorstudent (en dan behoud je het recht op stufi en ov kaart) maar weer andere als ‘deelnemer aan contractonderwijs’ (waarop je die rechten verliest). Ook hebben contractstudenten geen recht op huisvesting: weer een extra financieel nadeel.

Via Giphy

Dikke doei, ik ga niet doorstuderen

Het gevolg was dat steeds minder studenten de overstap maakten van hbo naar wo. Daar werd minister Bussemakers natuurlijk over op het matje geroepen door de Tweede Kamer. Ze heeft nu in een brief laten weten dat ze afspraken heeft gemaakt met de universiteiten. Ze zullen voortaan alle schakelstudenten als wo-bachelorstudenten inschrijven en niet meer als contractstudenten. Zo krijgen alle schakelstudenten dezelfde rechtspositie en hoopt Bussemakers dat een groot obstakel om door te studeren wordt weggenomen.

Is dat ook zo voor jou? Zou jij nu wel een master overwegen?

 

10 thoughts on “Goed Nieuws Voor Alle Schakelstudenten!”

  1. Trackback: sexi star
  2. Trackback: creampie sex doll fuck chinese
  3. Trackback: 토토
  4. Trackback: functional testing
  5. Trackback: DevOps
  6. Trackback: bitcoin loophole review
  7. Trackback: bitcoin evolution review
  8. Trackback: w88
  9. Trackback: UNICC
  10. Trackback: danh de online uy tin

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +