UPDATE! DUO Moet Geen Deurwaarders Meer Sturen Maar Beter Leren Communiceren

Browse By

Elk jaar vergeten zo’n zestigduizend afgestudeerde studenten om hun OV-jaarkaart stop te zetten, wat ze zo’n 150 euro per maand kost. In plaats van dat ze eerst een belletje krijgen om ze te waarschuwen, stuurt DUO een deurwaarder op ze af. Ook betalingsachterstanden van studieschulden worden niet goed gecommuniceerd. De Nationale Ombudsman is er klaar mee.

Het is niet de eerste keer dat de Ombudsman DUO op de vingers tikt over de slechte communicatie naar studenten; het sluit duidelijk niet aan bij de leefwereld van (oud)studenten . In 2012 moest DUO al ‘betere’ brieven leren schrijven: minder ambtelijk en overzichtelijker. Daar is duidelijk weinig mee gedaan..

Via Giphy

De ombudsman stelt voor dat DUO persoonlijk contact opneemt met de studenten. Even een belletje als de kaart nog niet is stopgezet of als een afschrijving niet goed is doorgekomen. Zijn de aanmaningen goed doorgekomen? Zo kan een betalingsachterstand worden voorkomen.

De Ombudsman heeft ook een aantal tips voor jou om een deurwaarder te voorkomen:

Grote vraag is of DUO dit keer wel actie gaat ondernemen.. Like us on Facebook zodat we je op de hoogte kunnen houden!

UPDATE: Elk jaar innen de vervoersbedrijven zo’n 30 (!!) miljoen euro aan boetes, die, zoals je hierboven kon lezen, worden betaald door studenten die hun ov-kaart te laat stopzetten. Van dat bedrag gaat zo’n 3 miljoen naar DUO die dat geld zegt nodig te hebben ter dekking van de door DUO gemaakte kosten voor de inning. Het gaat onder meer om communicatie met studenten, het afhandelen van klachten, het versturen van betalingsherinneringen en het afsluiten van betalingsregelingen. Alleen, veel van die processen zijn (deels) geautomatiseerd. De Landelijke Studentenvakbond vindt het dan ook een opmerkelijk bedrag: “Ik kan me niet voorstellen dat het 3 miljoen euro moet kosten om mailtjes naar studenten te sturen”, zegt voorzitter Jarmo Berkhout. “Zeker als dat grotendeels geautomatiseerd gebeurt. Als dit een prikkel is voor DUO om niets aan het onderliggende probleem te doen, dan is dat schandalig.”

Nee toch, DUO, you wouldn’t…?

8 thoughts on “UPDATE! DUO Moet Geen Deurwaarders Meer Sturen Maar Beter Leren Communiceren”

  1. Trackback: What is DevOps
  2. Trackback: best replica reviews
  3. Trackback: replica rolex sea dweller prices
  4. Trackback: 안전놀이터
  5. Trackback: nằm mơ thấy ốc đánh con gì
  6. Trackback: mơ cá sấu đánh con gì
  7. Trackback: nằm mơ thấy mình thắp hương
  8. Trackback: mơ thấy giày dép đánh con gì

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +