#DitIsNietNormaal- Stagemisbruik Wordt De Normaalste Zaak Van De Wereld

Browse By

Wat lopen ze allemaal blij te doen bij de overheid: de economie trekt weer aan en het lijkt er bijna op dat je wel echt een oelewapper moet zijn, wil je nu geen baan kunnen vinden. Beetje jammer alleen dat bedrijven tijdens de crisis de voordelen van cheap ass arbeidskrachten hebben ontdekt en tegenwoordig geen startersfuncties meer aanbieden, maar alleen nog onbetaalde stages en werkervaringsplekken.

Het maakt niet uit waar je solliciteert en of je mbo, hbo of wo hebt gedaan: je moet na je afstuderen een bak ervaring hebben (hoe dan?!) en bereid zijn om tegen een habbekrats of zelfs helemaal nul euris te werken. Eergisteren ging social media helemaal kapot over de volgende stagetekst van Pakhuis Willem de Zwijger:

De koptekst ziet er veelbelovend uit, de werkzaamheden ook. Totdat je bij het gedeelte komt, waar staat dat het onbetaald is, maar je er wel een ‘bak ervaring en een geweldig netwerk voor terug krijgt’. Gelukkig betaalt dat netwerk ook je vaste lasten…. eh, oh nee.

Meld Stagemisbruik

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher twitterde: “Tekst is zonneklaar; geen stage. Bij stage moet het gaan om leren en dit gaat over werken. Maar: wat telt is de inrichting van de stage zelf.” Ook FNV Jong is er al jaren helemaal klaar mee en heeft in 2015 een website gelanceerd met de toepasselijke naam: Meldpunt Stagemisbruik. Want dat is het: misbruik. Als je werk verricht zonder begeleiding, eigen projecten draait, verantwoordelijkheden hebt, maar niet wordt betaald, dan klopt er iets niet.

Voor jou tien anderen

Melpunt Stagemisbruik heeft inmiddels zo’n zeshonderd meldingen binnengekregen. Dat aantal zal waarschijnlijk niet hoger liggen, omdat de meeste afgestudeerden weten dat als ze klagen er tien anderen klaar staan om hun plek in te nemen. En toch kan er alleen iets veranderen als je stagemisbruik meldt. Loop je al twee jaar stage, onbetaald en word je telkens een vaste functie in het vooruitzicht gesteld- wat telkens op niks uitloopt? Meld dat dan. Merk je dat jouw werkzaamheden eigenlijk niet onder doen voor die van je collega’s, maar krijg je niet meer dan reiskostenvergoeding? Meld dat dan. Pas als de excessen bloot komen te liggen, kan er actie worden ondernomen.

Hieronder een uitzending van De Monitor over stagemisbruik:

 

17 thoughts on “#DitIsNietNormaal- Stagemisbruik Wordt De Normaalste Zaak Van De Wereld”

 1. Trackback: Sexism in academia
 2. Trackback: binance
 3. Trackback: DevOps Service Provider
 4. Trackback: read what he said
 5. Trackback: Artesia Musical Instruments manuals
 6. Trackback: Regression Testing
 7. Trackback: DevSecOps Journey
 8. Trackback: digital transformation
 9. Trackback: nằm mơ thấy người chết đuối sống lại
 10. Trackback: Earn Fast Cash Now
 11. Trackback: hondaqq
 12. Trackback: bitcoin evolution
 13. Trackback: blazing trader
 14. Trackback: bitcoin evolution review
 15. Trackback: Bitcoin Loophole Review
 16. Trackback: go to my blog
 17. Trackback: Buy 2C-B Research chemical powder Online for sale near me in USA Canada UK Australia overnight delivery cheap

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +