Column- Zwemmen Gaat Zo Goed Maar Het Geld Is Op

Browse By

Het is zover. De laatste races van het zwemseizoen, de Brabantse Zomer Kampioenschappen, zijn voorbij. Het seizoen zit er weer op, maar dat betekent niet dat ik lui achterover ga hangen. Ik wil blijven zwemmen om zo mijn droom om in de Nederlandse zwemtop te komen, waar te kunnen maken. Maar ja, dan heb je wel geld nodig.

Zoals je in mijn vorige blog Dit Weekend De Brabantse Kampioenschappen: Als Mijn Knie Het Maar Trekt’ hebt kunnen lezen, heb ik last van een knieblessure, maar gelukkig heb ik hier nauwelijks last van gehad tijdens de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Even bij het starten een pijntje, maar ik weet van doorbijten en zo heb ik al mijn races keurig uitgezwommen. Een toernooi waar misschien veel meer voor mij had kunnen inzitten, maar ik mag naar omstandigheden zeker tevreden zijn met de tijden die ik heb neergezet!

Money is what makes the world go round

Goed, nu is het dus zomerstop… Dat betekent: geen wedstrijden en geen trainingen, hoewel er wel een open water race op de planning staat. Ik probeer de komende weken zeker nog wel een paar keer te trainen zodat ik in vorm blijf en niet al mijn conditie verlies.

Alleen zoals we allemaal weten, sporten kost geld. Veel geld.

Via Giphy

Ik heb het, zoals de meeste studenten, financieel niet erg breed en dat betekent dat ik het sporten moeilijk kan financieren. Daar waar vroeger mijn ouders het sporten voor mij betaalden, moet ik dit nu dus zelf doen. Nou ben ik de beroerdste natuurlijk niet en ik heb dan ook een bijbaan gevonden, maar het sporten blijft wel mijn grootste lastenpost! Eigenlijk raar als je bedenkt dat de overheid beweging en sport erg belangrijk vindt voor kinderen en jongeren, toch? Er bestaan geen beurzen voor kinderen en jongeren die talent hebben en/of graag willen sporten en ouders kunnen dit ook niet altijd financieren.

Had ik maar in Amerika gewoond

Ik studeer Informatie en Communicatie Technologie (ICT) aan Fontys en die bieden mij eventueel wel een speciale leerweg waarin ze rekening houden met topsporters. Veel hogescholen hebben zo’n topsport traject en dat is natuurlijk geweldig,  maar dat is alleen maar logistiek… Ook de hogescholen en universiteiten in Nederland steunen hun getalenteerde en sportende studenten niet financieel. Het geld moet ik nog steeds ergens anders vandaan halen.

Had ik nou in Amerika gewoond, dan had ik nog kans gemaakt op een studiebeurs. In tegenstelling tot in Nederland steunen de Amerikaanse scholen en de overheid kinderen en jongeren wel financieel! In Amerika beschikt het grootste deel van de universiteiten en hogescholen zelfs over een eigen sportcomplex om de jongeren te kunnen laten sporten. Getalenteerde en gemotiveerde jonge sporters kunnen zo school en sport makkelijk combineren en hebben financieel geen extra lasten, die wij, jongeren in Nederland, wel hebben.

Via Giphy

Talent maar geen geld? Dan houdt het al snel op

Bij de meeste sporten is het echter wel zo dat als je in de top van Nederland zit er delen wel gefinancierd worden vanuit de nationale sportbonden. Maar ja: eerst mag je zelf een godsvermogen uitgeven om die top de bereiken en dan moet je ook nog maar net geluk hebben dat je dat talent wel hebt! Oftewel: sporten voor kinderen en jongeren die het financieel niet breed hebben, is gewoon heel moeilijk en dat geldt dus ook voor mij!

Overheid: attention please

Voor mij betekent het zwemmen, buiten mijn dagelijkse portie beweging, gewoon heel veel, ik doe dit dan ook al 10 jaar lang. Het frustreert mij dan ook enorm dat ik door mijn financiële situatie eigenlijk nauwelijks in staat ben om te sporten. Waarom steunt de overheid mij en vele andere jongeren en kinderen hier niet in? Als ze daadwerkelijk willen dat het aantal kinderen en jongeren dat sport stijgt?!

Maar goed, ik kan niet anders dan hopen dat ik binnenkort genoeg verdien om het zwemmen weer op te pakken. Het zou toch wat zijn als geld de reden gaat zijn dat ik mijn droom niet kan waarmaken?!

20 thoughts on “Column- Zwemmen Gaat Zo Goed Maar Het Geld Is Op”

 1. Trackback: human hair wigs
 2. Trackback: human hair wigs
 3. Trackback: Medion Car Audio manuals
 4. Trackback: ArmorAll Vacuum cleaners manuals
 5. Trackback: rolex replica
 6. Trackback: làm gì khi người yêu cũ muốn quay lại
 7. Trackback: chiem bao thay voi
 8. Trackback: Engineering
 9. Trackback: mơ cá trê đánh con gì
 10. Trackback: DevSecOps
 11. Trackback: mơ cãi nhau đánh con gì
 12. Trackback: fantasy sex dolls
 13. Trackback: Buy weed online
 14. Trackback: mơ thấy bị đòi nợ đánh con gì
 15. Trackback: buy silicone sex dolls online
 16. Trackback: Bitcoin Era Review 2020
 17. Trackback: sex
 18. Trackback: Bitcoin Evolution Review
 19. Trackback: trang web đánh lô đề uy tín
 20. Trackback: Purchase roxicodone without prescription overnight delivery safe

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +