#HELP- 8 Tips Om Jezelf Bezig Te Houden Terwijl Je Op Je Eindexamenuitslag Wacht

Browse By

De examens zijn voorbij, de vakantie kan beginnen! Nou ja, bijna dan. Nu is het grote wachten begonnen… Zelf houd ik niet van wachten. Vreselijk! De spanning, het nagelbijten… Je bent vrij en toch ook niet. Hier wat tips om jezelf bezig te houden tijdens deze zenuwslopende ‘waiting game’.

1. Vakantie preppen

Of je nou met je ouders op pad gaat of met je matties een examenreis naar Curacao hebt gepland -check ook “Examenreis Anno 2017: Veel Alcohol en Bucketlistwaardig“- voorpret is vaak net zo leuk als de reis  zelf! Ga eten bij een restaurant die de lokale cuisine serveert of ga naar de bios en kijk een film van het land zelf! Leer de taal met de app Duo Lingo en Google alvast wat je op de eindbestemming allemaal kan doen. Of feest je helemaal kapot 😉

2. Zon, Zee, Zomer!

Waarom wachten op je vakantiereis als je gewoon hier in ons Kikkerlandje al een stuk vakantie kan creëren? Deze week misschien even niet zo relevant (boooeh, regen!), maar normaalgesproken is het in deze tijd van het jaar in Nederland heerlijk als het gaat om zon, zee en zomer. Onze Duitse buren komen niet voor niets massaal naar Noordwijk en Zandvoort om kuilen te graven- met als eindbestemming China. En dan is er nog keuze uit lekker druk -Scheveningen heeft nu ook reuzenrad!- of rustig en stil zoals bij Wijk Aan Zee. In any case, niet slecht om alvast een zomertintje mee te pakken! Dit brengt ons bij de volgende tip:

3. De Summer-Ready Body

Ben jij er klaar voor om je in een bikini te hijsen en te flaneren over de stranden van Zuid-Frankrijk? Persoonlijk vind ik dat het geen reet uitmaakt hoe je erbij loopt, zolang je je maar lekker voelt in je eigen vel. Maar sommige mensen willen in de zomer niet met hallogeenbenen, oftewel melkflessen, gezien worden terwijl anderen nog net even die ene vetrol weg willen werken. Dat wordt een paar sessies powerhousen in de sportschool voordat je weggaat, al is het maar om je mentaal lekker te voelen en misschien nog even een zonnebankje mee te pakken.

Houd je niet zo van de sportschool en ben je liever buiten? Dan zijn er genoeg sportgroepen en bootcamps die buitentraining verzorgen. In een shortie bruin je ook meteen je melkflessen wat bij 😉. Zelf ben ik fan van planken omdat je in korte tijd met weinig moeite je lichaam net een maatje strakker krijgt. Maar dat ben ik en ik ben lui.

Via Giphy

4. It’s festival season!

Velen van jullie hebben waarschijnlijk de examentijd afgesloten met een epic weekendje Pinkpop. Even alles eruit stampen op de lekkerste muziek met je besties. Wat wil je nog meer? Er komt nog veel meer aan, zoals Lowlands, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Maar kijk ook naar wat er bij jou in de buurt allemaal gebeurt. Food Truck festivals, kleinere park evenementen, misschien wel een kitesurf event. Schud die spanning eruit!

5. Bucket list afstrepen

Heb je altijd al een ballonvaart willen maken of die surfclinic willen doen? Doe het dan gewoon en streep het af van die bucket list! Misschien staat duiken op je bucket list maar vind je het toch eng. Doe dan een proefduik hier in Nederland of leer alvast te klimmen voordat je de rotsen in Frankrijk gaat trotseren. Ik zeg gewoon doen. Kick that bucket list!

Via Giphy

6. Vrijwilligerswerk doen of een korte stage lopen

Ok, iets minder spannend misschien, maar nu je bijna geslaagd bent, is het misschien wel tijd om aan je cv te werken. Bedrijven en instanties hebben altijd hulp nodig in de zomermaanden. Als je iets nuttigs wil doen, dan kan je altijd een korte stage lopen -lees ook: 5 Email Tips Die Je Helpen Om Die Baan Of Stage Te Krijgen en 7 CV Tips Die Je Gaan Helpen Om Die Stage Te Landen– of vrijwilligerswerk doen. Beiden staan goed op je CV –Hoe Maak Ik Een CV?

Of je nou met bejaarden wandelt of op een festival als vrijwilliger achter de bar staat, het houdt je in elk geval bezig tot aan de uitslag van je eindexamens. Maar denk er ook serieus aan om toch even wat werkervaring op te doen als je toch niet of pas laat in de vakantie weg gaat. Tegenwoordig vragen zelfs horecagelegenheden om werkervaring dus hoe eerder je erbij bent hoe groter de kans van slagen als je voor het echie gaat.

7. Jezelf verwennen

Als laatste heb je het gewoon verdiend om jezelf te verwennen na al die inspanning voor je examens. Pak een dagje Wellnes -ik voel een vakantieveiling aankomen!- of ga lekker uitgebreid uit eten. Eindelijk heb je weer tijd voor een bezoek aan de kapper of een dagje shoppen. Koop die video game en ga er lekker voor zitten.

8. Kortom… RELAAAAX!

Laat je niet gek maken door dat ene telefoontje wat pas over meer dan een week komt. Aan de uitslag kan je nu in elk geval niks doen. Dus relax man! Doe nog een aflevering 13 Reasons Why op Netflix. Want effe serieus… HET IS VAKAAAAAANTIE!!!!

 

 

 

 

11 thoughts on “#HELP- 8 Tips Om Jezelf Bezig Te Houden Terwijl Je Op Je Eindexamenuitslag Wacht”

 1. Trackback: sex workers for hire
 2. Trackback: Kenwood SB327 manuals
 3. Trackback: https://exness-es.site/
 4. Trackback: Study in Uganda
 5. Trackback: 사설토토
 6. Trackback: mơ thấy sếp cũ
 7. Trackback: mơ thấy chìa khóa
 8. Trackback: white leaf
 9. Trackback: Demerol for sale usa
 10. Trackback: knockoff rolex dealer locator
 11. Trackback: crackstreams

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +