10 Dingen Die Je Beter NIET Over Je Zomerbaantje Kunt Delen Op Social Media

Browse By

School zit er bijna op en dus heb je zo mooi wat tijd om flink wat bij te verdienen. We weten natuurlijk allemaal dat zo’n zomerbaantje eigenlijk gewoon een rotbaantje is, waar je je binnen de kortste keren kapot ergert. Klanten die je als vuil behandelen, een manager die zelf niks doet en werken op koopzondag!? WTF echt?! Denk alleen wel even na voordat je je frustraties het wereldwijde web op slingert.

They’ll sue you

Whether you like it or not, zodra jij voor een bedrijf gaat werken, ben jij ineens het uithangbord van dat bedrijf. Ja, ook voor dat stomme bedrijf waar je zelf als klant niet dood gevonden zou willen worden. Als jij dus doodleuk in 140 karakters zegt dat die ‘goedkope meuk die ze hier verkopen altijd binnen twee dagen stuk gaat’, dan zet je dat bedrijf dus te kakken op social media. En they ain’t gonna like it. Je mag in zo’n geval al bijna blij zijn dat ze niet verder gaan dat je te ontslaan- ze kunnen namelijk in extreme gevallen ook een rechtszaak tegen je aanspannen. Ik neem aan dat dat niet jouw idee van een leuke zomer is… Dus: wees voorzichtig met wat je op social media deelt.

Hierbij de don’ts

1. Gezeik met je baas? Lekker van je af schreeuwen in een luide bar met drie glazen bier in je mik, maar NIET op social media.

2. Die gestoorde lach van je collega is echt niet te doen; die moet je echt ff delen op Snapchat! NIET dus.

Via Giphy

3. Je werkt in een schoenenzaak uit het lagere segment- zoals dat zo mooi heet? Oftewel, geen merkschoen te vinden? Laat ook die gierend leuke fotoreportage van jou in oma-schoenen op Insta maar zitten…

4. Vanaf vandaag wordt er alleen nog maar klassieke muziek op het werk gedraaid- weer zo’n leuke beslissing van het hoofdkantoor. Lekker over zeiken samen met je collega’s, maar stay away from social media.

5. Helemaal klaar met dat lopende band werk en inmiddels in sollicitatieronde twee bij een ander bedrijf? DO NOT SHARE (sukkel). Je wilt niet weten hoeveel mensen lijken te vergeten dat hun collega’s ook op social media zitten en die triomfantelijke post (‘Ik mag op tweede gesprek komen! Eindelijk weg bij dat k-bedrijf!’) ook lezen.

Via Giphy

6. Onze Marketing directeur heeft tijdens het bedrijfsuitje liggen vozen met de stagiair en jij hebt een foto weten te maken! Hier, check op Snapchat! Zie punt 2. Company gossip delen op social media kan je echt punten kosten.

7. Je hebt het niet zo op een bepaalde bevolkingsgroep? Of je houdt er wat conservatievere ideeën op na wat betreft mannen en vrouwen op de werkvloer? Ook lekker voor je houden.

8. Rechtstreeks uit je werk naar de kroeg met je vrienden, heel dronken worden en vrij genante video’s posten? Doe dat dan niet in je werkshirt… 🙄

Via Giphy

9. Je loopt zomerstage bij een groot merk en er wordt komend seizoen iets nieuws gelanceerd dat echt té vet is?! Mondje dicht- want als je vertrouwelijke informatie deelt, komt die rechtszaak wel heel dichtbij.

10. Dit is zo’n inkopper, maar gebeurt nog zo vaak: post geen bikinishots als je ziek thuis zou moeten zitten… I mean, really?

 

Meer van dit soort handige tips- heus niet sarcastisch bedoeld- like ons dan op Facebook!

 

Oorspronkelijk verschenen op GetSchooled

16 thoughts on “10 Dingen Die Je Beter NIET Over Je Zomerbaantje Kunt Delen Op Social Media”

 1. Trackback: D-Link DKVM-440 manuals
 2. Trackback: rolex podr��bka
 3. Trackback: bmo online bank
 4. Trackback: mơ thấy xem bói
 5. Trackback: navigate to these guys
 6. Trackback: 토토
 7. Trackback: mơ thấy con trâu đánh đề con gì
 8. Trackback: Regression Testing
 9. Trackback: 토토
 10. Trackback: VidSlack
 11. Trackback: https://app-bitcoinloophole.com
 12. Trackback: Buy Albert Hoffman 1943 250ug Blotter Tabs Online for sale near me in USA Canada UK Australia overnight delivery cheap
 13. Trackback: thenaturalpenguin.com
 14. Trackback: pinewswire
 15. Trackback: buy/order Tramadol 50mg 100mg 200mg online pharmacy no script cheap for pain anxiety in USA UK Canada Australia overseas overnight delivery
 16. Trackback: Is bitcoin evolution any good?

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +